Zeleni dotik BeeIN-a na poslovni konferenci Javne investicije 2021

22. 10. 2021 | Novica
Namen konference, v organizaciji Delovega poslovnega centra, je bil predstaviti aktualne teme s področij javnih investicij, gradbeništva in energetike v več vsebinskih sklopih in s sodelovanjem gostov na okroglih mizah.

Predstavniki slovenskih institucij in podjetij so v sklopu aktualnih tem in diskusij predstavili namen investicij v načrtovane energetske projekte, ki obsegajo uporabo novih tehnologij, obnovljivih virov, digitalno transformacijo ter pametna omrežja, hkrati pa so pozornost posvetili tudi izzivom in priložnostim pri doseganju zelene preobrazbe slovenske energetike.

Zaradi različnih tveganj niso bila izvzeta niti zavarovanja projektov na področju javnih investicij s strani mednarodne zavarovalno posredniške skupine, družbe GrECo International, ki ponuja specializirane rešitve za različne panoge. Predstavljena so bila tudi načela in pravila javnega naročanja s stališča državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil (DKOM), kot tudi pomembnost financiranja javnih investicij, s strani predsednika uprave SID banke.

Prihodnost kliče po spremembah. S spodbujanjem naložb v infrastrukturo, energetiko, gradbeništvo ter ostale segmente, pomembne za nadaljnji razvoj, s partnerskim ekosistemom ter s pomočjo javnih investicij bomo dosegli zastavljene cilje, katerih namen je trajnostna transformacija slovenskega gospodarstva. Povezovanje industrij in raziskovalnih institucij je pomembno, če želimo javna sredstva uporabiti na način, ki bo najbolj varen in usmerjen v prihodnost, na primer za izvedbo preverjanja konceptov in pilotnih projektov.

Zelena in digitalna prihodnost industrij je primarno vodilo BeeIN-a, zato smo se na poslovni konferenci Javne investicije 2021 pridružili v obliki sponzorstva. Svojo podporo izražamo v aktivnem sodelovanju pri različnih dogodkih, ki lahko prispevajo k trajnostnemu razvoju gospodarstva. Interes nam je uveljavljati spremembe in rešitve na trgu, s področja povezljivosti, digitalizacije ter z združevanjem ekosistemskih partnerjev. Priložnosti so, potrebno je sodelovanje.

Za vas smo izbrali nekaj zanimivih poudarkov z dogodka:

Zeleni dotik BeeIN-a na poslovni konferenci Javne investicije 2021